Çerez Politikası

ÇEREZ POLİTİKASI

 

VZN Grup, kuruluş gününden bu yana faaliyetini yasal sınırlar içerisinde sürdürmeye azami özen gösterir. Bu nedenle günümüzde kişisel verilerin öneminin git gide daha da arttığının farkında olmasından hareketle, hizmet verdiği süre içerisinde edindiği kişisel verileri 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olacak şekilde hareket etme gayesi güder.

VZN Grup, web sitesi yahut mobil uygulama üzerinden erişim sağlayan Üyelerin yahut kullanıcıların deneyimlerini kişiselleştirmek, iyileştirmek, sunulan hizmetleri geliştirmek adına birtakım kişisel verileri toplar ve işler.

  1. Çerez Nedir ?

Üyelerin VZN Grup’a ait https://www.vzngrup.com.tr veya vzngrup mobil uygulama üzerinden gerçekleştirdiği ziyaretler esnasında hizmeti kişiselleştirmek, kolaylaştırmak adına bilgisayara, tablete, cep telefonuna yahut elverişli diğer teknolojik cihazlara kaydedilen küçük boyutlu dosyalara çerez denir. Çerezler esasen küçük boyutlu bir dosya olmakla beraber ziyaret esnasında gerçekleştirdiğiniz hareketler doğrultusunda hizmetin sunulması, bir sonraki ziyaretinizde hatırlanmanızı, size daha iyi fırsatlar sunulabilmesi, performans iyileştirmeleri, teknik hususlar ve pazarlama stratejileri için önem arz etmektedir.

  1. Çerez Türleri ve Kullanım Amaçları Nelerdir ?

Çerezleri, sağlandıkları taraf, kullanım süreleri ve kullanım amaçları olarak kategorize etmek mümkündür.

Web sitesi yahut mobil uygulamamız üzerinden gerçekleştirdiğiniz ziyaret esnasında toplanan çerezler birinci taraf çerezler iken, bu ziyaretiniz esnasında üçüncü diğer siteler tarafından oluşturulan çerezler ise üçüncü taraf çerezlerdir.

Çerezlerin, kullanım süreleri açısından iki farklı türü mevcuttur. Biri, oturum çerezleri olarak adlandırılırken diğeri ise kalıcı çerezdir. Oturum çerezleri, web sitesi yahut mobil uygulama üzerinde gezintinizi tamamladığınız ana kadar kalan çerezler iken, kalıcı çerezler ise tarafınızca silinene kadar cihazınızda kalacak olan çerezlerdir.

Çerez türlerini kullanım amaçlarına göre zorunlu çerezler, performans çerezleri, işlevsellik çerezleri ve hedefleme çerezleri olarak 4 başlık altında toplamak mümkündür.

  1. a) Zorunlu Çerezler : Sunulan hizmetin gerçekleştirilmesi için zorunlu olaran çerezleri ifade eder. VZN Grup’a ait web sitesi veya mobil uygulama üzerinden sunulan hizmetten yararlanabilmek için zorunlu çerezlere izin verilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde hizmetin sağlanması mümkün olmaz. Bu çerezler web sitesi veya mobil uygulama üzerinde güvenli ve sağlıklı bir şekilde işlem gerçekleştirmenizi sağlar.
  2. b) Performans Çerezleri : Bu çerezlerin amacı web site yahut mobil uygulama üzerinden ziyaret gerçekleştiren hareketlerin kişiselleştirilmesi ve bu doğrultuda hizmetin iyileştirilmesine yardımcı olan çerezlerdir. Web site yahut uygulama üzerinde gerçekleştirdiğiniz hareketler, sayfaları görüntüleme sayınız, bağlantı hareketleriniz, tıklamalarınız, sayfa içerisinde kalma süreniz, kaydırmalarınız, giriş ve çıkışlarınız gibi hareketlerin bilgisini içeren çerezlerdir.

c)İşlevsellik Çerezleri: Üye yahut kullanıcıların web sitesi veya mobil uygulama üzerinden kullanıma ilişkin her türlü kişisel tercihlerini hatırlamak ve bu doğrultuda hizmet sunmak adına kullanılan çerezlerdir. Örneğin; kullanıcı adının hatırlanması, dil tercihi seçeneğinin hatırlanması gibi.

  1. d) Hedefleme Çerezleri: Pazarlama faaliyetleri çerçevesinde üye yahut kullanıcılara daha cazip teklifler sunabilmek adına satın alınmış hizmet yahut ilgi duyulan hizmet hakkında bilgi veren, iş ortakları yahut üçüncü kişilerle paylaşılan çerezlerdir.
  1. Çerez Kullanımına İlişkin Ayarlar Nasıl Değiştirilir ?

Kullanıcı, erişim sağladığı tarayıcının çerezlere ilişkin ayarlarını aşağıdaki linkte yer alan bilgilendirmeler doğrultusunda değiştirebilir.

Google Chrome support.google.com/chrome/answer/95647
Internet Explorer support.microsoft.com/tr/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox support.mozilla.org/tr/kb/cerezleri-silme-web-sitelerinin-bilgilerini-kaldirma
Safari support.apple.com/tr-tr/guide/safari/sfri11471/mac
Opera operaturkiye.net/cerezleri-nasil-silebilirim/index.html
  1. Çerezlerle Kimlerle Paylaşılır ?

VZN Grup, kullanıcı/üyelere daha iyi teklifler sunabilmek, hizmet kalitesini artırabilmek, performans geliştirmeleri yapabilmek adına hizmet desteği aldığı veya iş ortaklarıyla edindiği kişisel verileri paylaşabilir. Detaylı bilgi için Kişisel Verilerin Kullanımına İlişkin Aydınlatma Metni’ne aşağıdaki linkten tıklayarak ulaşabilirsiniz.

hello.