Gizlilik Politikası

GİZLİLİK POLİTİKASI

 

 

İşbu metin “Nisbetiye Mahallesi Birlik Sokak Akyıldız Sitesi No:24/4 Beşiktaş/İSTANBUL, TÜRKİYE” adresinde faaliyet gösteren “VZN GRUP TURİZM YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ (Bundan böyle “VZN GRUP” olarak anılacaktır) ile https://www.vzngrup.com.tr adlı websitesi üzerinden, VZN GRUP’a ait 0 850 255 0 789  numaralı çağrı merkezinden, VZN GRUP’a ait e-mail adresi veya diğer iletişim vasıtalarıyla, vzngrup Mobil uygulama üzerinden  kendi adına yahut bir başka kişi veya kurum adına tur, araç tahsisi, transfer, VIP transfer, shuttle hizmeti almak adına rezervasyon yaptırıp ödemenin tamamını gerçekleştiren veya VZN GRUP’un uygun görmesi halinde ödemenin bir kısmının yapılması sonrası yolcu veyahut yolculara/üyelere web sitesi yahut mobil uygulamanın kullanıcılarına verilen/sunulan taşıma hizmetine ilişkin prosedürlerin yürütülmesinde izlenen Gizlilik Politikası’nı açıklar mahiyettedir.

 

VZN Grup, İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı, Beşiktaş Vergi Dairesi’ne bağlı 9260977985 vergi numaralı yasal mevzuatlara uygun olarak kurulmuş ve bu çerçevede faaliyetini sürdürerek hizmet veren bir anonim şirkettir.

 

VZN Grup, kuruluş gününden bu yana faaliyetini yasal sınırlar içerisinde sürdürmeye azami özen gösterir. Bu nedenle günümüzde kişisel verilerin öneminin git gide daha da arttığının farkında olmasından hareketle, hizmet verdiği süre içerisinde edindiği kişisel verileri 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olacak şekilde hareket etme gayesi güder.

VZN Grup, web sitesi yahut mobil uygulama üzerinden erişim sağlayan Üyelerin yahut kullanıcıların deneyimlerini kişiselleştirmek, iyileştirmek, sunulan hizmetleri geliştirmek adına birtakım kişisel verileri toplar ve işler. Aşağıdaki linke tıklayarak kişisel verilerinizin kullanımına ilişkin aydınlatma metnine ve çerez politikasına ulaşabilirsiniz.

  • Kişisel Verilerin Kullanımına İlişkin Aydınlatma Metni
  • Çerez Politikası
  1. Hangi Kişisel Veriler Toplanır ?

VZN Grup, https://www.vzngrup.com.tr adlı web sitesi üzerinden veya vzngrup Mobil uygulama üzerinden veya 0 850 255 0 789 numaralı çağrı merkezi üzerinden edineceği veya yukarıda adresi belirtilen şirkete başvurulmasıyla  yahut iş ortakları aracılığıyla kendisine gelen ÜYE’nin talep ettiği hizmet doğrultusunda sunmuş olduğu hizmetleri gerçekleştirebilmek için birtakım kişisel verilere ve bilgilere ihtiyaç duyar. Aşağıda toplanan kişisel veriler detaylıca izah edilmiştir :

  • ÜYE’ye ait KİMLİK Bilgileri :

a)Ad-Soyad, Cinsiyet, T.C. Kimlik Numarası,

b)ÜYE Türk Vatandaşı değil ise Pasaport Numarası,

c)ÜYE Tüzel Kişi ise Vergi Numarası,

d)ÜYE 18 yaşından küçük ise Ebeveyne ait Ad-Soyad, Cinsiyet, T.C. Kimlik     Numarası,

e)ÜYE’ye kanuni temsilci/Vasi atanmış ise kanuni temsilci/Vasi’ye ait Ad-Soyad, Cinsiyet, T.C. Kimlik Numarası

  1. f) Fiziki yahut E-bilet üzerinde yazılı olan bilgiler
  • ÜYE’ye ait İLETİŞİM Bilgileri :
  1. a) Hizmetin ifası amacıyla VZN Grup ile paylaşılan Adres, e-mail, GSM, Sabit Hat, Fax, MERNİS Adresi, KEP Adresi ve paylaşılan diğer tüm iletişim bilgileri
  • Ödemeye İlişkin Bilgiler :
  1. a) Hizmetin ifa edilmesi amacıyla yapılan ödemeye ilişkin olarak ödemenin hangi banka yahut aracı finansman kurumla yapıldığı, hangi kart türüyle yapıldığı, ödeme tutarı, ödeme yöntemi, ödemenin yapıldığı karta ilişkin ilk 6(altı) ve son 2(iki) hane

b)Ödeme, bir kampanya yahut indirimle yapılmışsa buna ilişkin kampanya yahut indirimin yüzdesi/bedeli, bagaj – el bagajı – evcil hayvan – ek durak ekleme – bekleme – lokasyon değiştirme – ek bagaj – ek el bagajı seçeneklerinden yararlanılmışsa bu seçeneklerden yararlanan kişilerin sayısı, toplam hizmet bedeli, ücretin yahut indirimin yahut kampanyanın yüzdesi/bedeli

  • Yolcu Bilgisi :
  1. a) Sunulan hizmetin sözleşmede vaat edildiği şekilde gerçekleştirilebilmesi için teslim alınacak ve transfer edilecek lokasyonların bilgisi ile varsa, yolculuk esnasında hizmete iştirak edecek diğer yolcuların teslim alınma ve bırakılma noktaları, yolculuğa iştirak edecek toplam kişi sayısı, toplam bagaj ve el bagaj sayısı, varsa evcil hayvana ilişkin bilgiler

b)Rezervasyon yapıldıktan sonra başlamak üzere hizmetin başlangıç anından bitiş anına ve sonrası için, yolcunun talep ettiği özel hususlar, sağlık sorunlarına ilişkin detaylar, seyahate engel teşkil edecek bir durumun varlığı ihtimaline ilişkin rapor talep edilmişse söz konusu rapor

  • Sigorta Bilgisi :
  1. a) Hizmetin ifası için mevzuatlar çerçevesinde zorunlu olan sigortaya ilişkin yapılış tarihi, yapılan kişinin kimlik bilgileri, bedeli ve türü
  • Adres, Güzergah, Değiştirilen veya Eklenen Güzergah, Teslim Alım – Bırakım Noktaları:
  1. a) VZN Grup’un tahsis ettiği araçların talep edilen yere alış, varış ve bırakış işlemlerini tamamlayabilmesi için beyan edilen adres, mevcut lokasyon, alış – varış noktaları ile hizmet öncesi veya hizmet esnasında belirtilen ek güzergahlar
  • Rezervasyonun Yapıldığı Cihaza Ait Bilgiler:
  1. a) İşlem güvenliğinin tesis edilmesi ve sunulan hizmetin vaat edildiği şekilde gerçekleşmesi adına cihazın işletim sistemi, IP numarası, işlemin yapıldığı ülke, web sitesi yahut uygulama üzerinden girilen tüm üyelik bilgileri, web sitesi veya uygulama üzerinden gerçekleştiren işlem hareketleri, parolalar
  • Güncel ve Geçmiş İşlem Bilgileri :
  1. a) İş ortakları aracılığıyla yahut web sitesi veya mobil uygulama üzerinden veya VZN Grup’a başvurularak alınmış hizmetlere ilişkin güncel ve geçmiş işlem bilgileri
  • Adli veya İdari Makamlarca Talep Edilen Bilgi, Belge, Veri ve Emirler:
  1. a) VZN Grup’a her türlü ihtar, ihbar, tebligat, müzekkere yahut diğer iletişim araçlarıyla ulaşılarak talep edilen her türlü bilgi, belge, veri ve emirler
  • Şüpheli İşlem Tespiti:
  1. a) Web sitesi, uygulama, çağrı merkezi, iş ortakları aracılığıyla veya VZN Grup’a doğrudan başvurarak talep edilen hizmetler ve bu hizmetlerin öncesi, hizmet esnası ve hizmet sonrasında tespit edilen şüpheli işlemlerin hukuka aykırı şekilde gerçekleşmesini engellemek amacıyla her türlü bilgi, belge ve verinin tespiti
  • Hizmet Değerlendirmeleri, Öneriler, Şikayetler:
  1. a) Web sitesi, mobil uygulama, sunulan hizmet türü, araç personeli, hizmet öncesi ve sonrası ÜYE’nin hizmete ilişkin olarak yapmış olduğu değerlendirme, öneri ve şikayetler ile bu değerlendirme esnasındaki hareketleri (Örneğin; Puan, Bahşiş), talep edilen hizmetler
  • Web Sitesi ve Mobil Uygulama Üzerindeki Hareketler:
  1. a) Sunulan hizmetlerin görüntülenme sıklığı, dil tercihleri, favorilere ekleme/kaldırma, bildirim tercihleri, bülten aboneliği
  • Evcil Hayvan:

a)Üye’nin hizmet sırasında beraberinde eşlik edecek evcil hayvanın türü, yaşı, ebatları, kafesine ait bilgiler

  1. Kişisel Verilerinizin Kullanım Amaçları

VZN Grup, sunmuş olduğunuz kişisel verilerinizi sunmuş olduğu hizmeti vaat ettiği şekilde gerçekleştirebilmek adına,

  • Rezervasyon kayıtlarını oluşturabilmek,
  • Web sitesi veya mobil uygulama üzerinden üyelik kayıtlarını tamamlamak,
  • Üye’nin talep ettiği alış – varış noktalarına, güzergah üzerinde muhtemel değişiklik veyahut aksaklıklara istinaden hizmetin vaat edilen şekilde gerçekleştirilebilmesi için en uygun seçeneği sunmak,
  • Hizmetin güvenirliği adına teyit işlemlerini gerçekleştirmek,
  • Ödemeye ilişkin her türlü finansal ve muhasebe süreçlerini yürütmek,
  • Üye’lere indirim yahut kampanya yahut cazip teklifler sunabilmek,
  • Üye’lerden gelen talep/öneri/değerlendirme/şikayet doğrultusunda süreci takip etmek, değerlendirmek, çözüme kavuşturmak ve hizmet kalitesini arttırmak,
  • İş ortakları veya üçüncü kişilerle gerçekleştirdiği veya gerçekleştireceği iş birlikleri doğrultusunda daha kaliteli ve güvenilir hizmet sunmak,
  • Web sitesi veya mobil uygulama veya çağrı merkezi üzerinden  yaşanan veya yaşanması muhtemel teknik aksaklıklar, erişim sorunları, erişim kolaylığını ve güvenilirliğini arttıracak her türlü tedbir, önlem ve güncelleme faaliyeti için,
  • Hizmet öncesi, hizmet esnası ve hizmet sonrası iletişim faaliyetlerini gerçekleştirebilmek,
  • İptal, iade veya cayma hakkına ilişkin süreçleri yönetmek,
  • İletişim izinleri doğrultusunda mevcut hizmetler, kampanyalar, indirimler ve her türlü cazip teklifler için bildirimde bulunmak,
  • Sunulan kampanya/indirim/cazip teklife ilişkin süreci yönetmek,
  • Hizmet analizi, hizmet değerlendirmesi, şirket bünyesinde yapılacak her türlü raporlama, geliştirme faaliyetleri, yeni projeler, araştırma ve geliştirmeye yönelik değerlendirmeler için incelemelerde, değerlendirmelerde ve raporlamada bulunmak ve bu kapsamda iş ortakları yahut üçüncü kişilerle verileri paylaşmak,
  • Hukuki süreçleri yönetmek

İçin paylaşmış olduğunuz veriler VZN Grup tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olacak şekilde işlenir.

  1. Kişisel Veriler Kimlerle, Ne İçin Paylaşılır ?

VZN Grup, edinmiş olduğu kişisel verileri bünyesinde çalışan personel, iş ortakları ve tedarik hizmet sağlayıcıları, adli veya idari makamlarla paylaşır.

  1. a) VZN Grup Personeli ile paylaşılan verilerin paylaşım amacı: VZN Grup, sunmuş olduğu hizmeti vaat ettiği şeklide gerçekleştirebilmek adına bünyesinde bulunan çağrı merkezi personelleri, pazarlama biriminde görevliler, muhasebe biriminde faaliyet gösteren kişiler, araç personelleri ile, Üye ile olan iletişimi sağlamak, lokasyon bilgilerinin teyit edilmesi, işlem güvenliği, ödemenin teyit edilmesi ve gerekli finansal ve muhasebe sürecinin yürütülmesi,
  1. b) İş Ortakları ve Tedarik Hizmet Sağlayıcıları: VZN Grup üyelerine daha iyi şekilde hizmet sunabilmek, her türlü iletişim kanalları vasıtasıyla erişimi ve iletişimi sağlamak, hizmet desteği almak adına iş ortaklarıyla ve tedarik hizmet sağlayıcılarıyla yapacağı anlaşma çerçevesinde üyelerin talep ettiği veya edeceği hizmetin yürütülmesi,

c)Adli veya İdari Makamlardan Gelen Talep: İhtar, ihbar, tebligat, müzekkere yahut diğer iletişim vasıtalarıyla gelen talepler doğrultusunda bu talep ve emirlerin gereğini yapmak adına verilerinizi paylaşır.

  1. Verilerin Güvenliğine İlişkin Hususlar

VZN Grup kullanıcı/üyelerden edindiği kişisel verileri 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na uygun olacak şekilde saklanma ve korunması gerçekleştirmek adına tüm teknik tedbirleri almayı kabul, beyan ve taahhüt eder.

  1. Hukuki Sorumluluk

VZN Grup tarafından verilerin güvenliğine ilişkin tük teknik tedbirler alınmış olmasına rağmen meydana gelecek her türlü siber saldırı, erişim sorunu, kesinti, arıza gibi nedenlerden doğacak zararlardan ötürü VZN Grup sorumlu tutulamaz.

  1. Politikada Yapılacak Değişiklikler

İşbu Gizlilik Politikası’nda yapılacak değişikliklerin takibi kullanıcı/üyenin sorumluluğundadır. VZN Grup politikanın güncel halinin takip edilmesini tavsiye eder.

hello.